Quantcast
Channel: Nieuwsberichten
Viewing all 843 articles
Browse latest View live

Centraal Auditieve Verwerking

$
0
0

Centraal Auditieve Verwerking

Projectomschrijving

Binnen het speerpunt Centraal auditieve verwerking (CAV) is er aandacht voor het ouder wordende individu. De normale veroudering gaat gepaard met functieverlies: sensorisch, motorisch en cognitief. De wisselwerking tussen deze processen, en dan met name de centraal auditieve verwerking bij de slechthorende oudere volwassene is een onderzoeksspeerpunt binnen de opleiding.

Aanbod

Binnen het speerpunt Centraal auditieve verwerking wordt ernaar gestreefd om praktijkgericht onderzoek voor een door het werkveld uit te voeren. Hiervoor wordt o.a. bestaande wetenschappelijke kennis vertaald naar concrete toepassingen in het audiologische werkveld. Hierbij moet men denken aan informatiemateriaal voor de slechthorende hoortoestelgebruiker en zijn verzorgende omgeving, diagnostisch materiaal.

Binnen het vormingsaanbod van de opleiding logopedie en audiologie worden ook jaarlijks studiedagen en symposia rond het speerpunt Centraal auditieve verwerking georganiseerd.

Onderzoeker

Dhr. Allart Knoop, allart.knoop@thomasmore.be

Thomas More | Opleiding Logopedie en Audiologie

Campus Sanderus, Molenstraat 8 | 2018 Antwerpen

Tel. + 32 (0)3 241 08 29


Thomas More heeft beste lerarenopleiding van Vlaanderen

$
0
0

De lerarenopleiding voor secundair onderwijs van Thomas More Mechelen kreeg van de visitatiecommissie als enige opleiding in Vlaanderen een beoordeling ‘goed’ op alle aspecten van de opleiding: op visie, onderwijsproces en resultaten. Dit academiejaar volgen 350 studenten de lerarenopleiding in Mechelen. Ze kunnen zich profileren in 15 algemene of technische vakgebieden in 59 verschillende combinaties. 

De maatschappij en de overheid verwachten heel wat van (pas) afgestudeerde leraren. Ze moeten niet alleen didactische experten zijn met een inhoudelijke expertise, maar ook kunnen omgaan met de uitdagingen van de 21e eeuw. Volgens de visitatiecommissie die alle Vlaamse lerarenopleidingen doorlichtte, moet er over gewaakt worden dat afstuderende leraren een persoonlijkheid hebben en een herkenbare professionele identiteit. Dat kan pas als de opleiding een duidelijke visie ontwikkelt.

De lerarenopleiding van Thomas More Mechelen krijgt van de visitatiecommissie lof voor haar ambitieuze visie en haar onderwijsproces. Sterke punten zijn de vakinhoudelijke expertise, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van elke student en voor diversiteit binnen een grootstedelijke context. 

Besluit van de visitatiecommissie: “Thomas More Mechelen steekt systematisch boven de basiskwaliteit uit. De focus op ervaringsgericht onderwijs als referentiekader zorgt voor continuïteit binnen het programma. Innovatief en zeer positief is de inrichting van de verruimingsprojecten die een uitdieping of een verbreding van de eigen onderwijsvakken bieden.”  

Directeur Jan Wauters is uiteraard zeer blij met de conclusie van de commissie: “Dit rapport bevestigt dat we klaar zijn om leerkrachten van de toekomst op te leiden. Het stimuleert ons om te blijven innoveren in onderwijs en lespraktijken. Ons project WiWeter is daar een goed en recent voorbeeld van. Met WiWeter ontwikkelen we interactieve inhouden voor STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) die we met studenten in de praktijk brengen in inmiddels meer dan 20 STEM-academies in de provincie Antwerpen. Ook begeleiden we in co-creatie - dankzij de kennis en ervaring die we met WiWeTer hebben opgebouwd - een 15-tal scholen die met STEM starten in de eerste graad van het secundair onderwijs. “

Thomas More wil het imago van de lerarenopleiding en bij uitbreiding van het lerarenberoep herwaarderen en een antwoord bieden op de berichtgeving dat de lerarenopleidingen veel studenten aantrekken met een zwakke vooropleiding. De visitatiecommissie looft dan ook de inspanningen die Thomas More Mechelen levert om de studiehouding van nieuwe studenten te testen. Ook de sterke persoonlijke begeleiding van elke student en de plannen om sterkere studenten uitdagendere trajecten te laten volgen, krijgt waardering.

De visitatierapporten van de lerarenopleidingen zijn te raadplegen op http://www.vluhr.be/default.aspx?PageId=582 

De rol van de EU en de NAVO in het huidige Oekraïne-conflict

$
0
0

Oekraïne debat (ENG)

Naar aanleiding van de actualiteit organiseren CIMIC en VIA vzw een lezing over de rol van de EU en de NAVO in de aanloop naar en ontwikkeling van het huidige conflict in Oekraïne. We nodigen sprekers uit die met kennis van zaken komen spreken over hun visie of ervaring met het conflict. Nadien volgt er een debat met aansluitend vragen van het publiek.

Programma

  • 19.00-­‐19.15 Introductie
  • 19.15-­‐19.35 Marc Botenga
  • 19.35-­‐19.55 Irina Petrova
  • 19.55-­‐20.15 Mark Demesmaeker
  • 20.15-­‐20.30 Alona Lyubayeva
  • 20.30-­‐20.45 Pauze
  • 20.45-­‐21.30 Debat panelleden
  • 21.30-­‐22.00 Vragen publiek

Moderator: Dries Lesage (UGent)

Over de sprekers

Marc Botenga is jurist en specialist buitenlands beleid van de PVDA. Hij volgt in dat kader het dossier Oekraïne op. Daarnaast schrijft hij artikels voor media zoals DeWereldMorgen. Hij staat ook bekend om zijn uitgebreide kennis over het Midden-­Oosten.

Irina Petrova is een doctoraats-studente aan de KU Leuven. Haar doctoraat betreft een comparatieve analyse over het buitenlands beleid van Rusland en de EU in de regio van Oost-­Europa. Haar master geschiedenis behaalde ze in Rusland en haar master overheidsbeleid in Duitsland.

Mark Demesmaeker (N-­VA) zetelt in het Europees Parlement in de ECR-­fractie (Europese Conservatieven en Hervormers). Hij is ECR-­coördinator in de mensenrechten-commissie. In die hoedanigheid, maar ook vanuit persoonlijke  interesse voor het land, bezocht hij Oekraïne al vele malen.

Alona Lyubayeva is Oekraïens van origine, maar kwam in haar twintiger-­jaren naar Leuven om een master  Economie te behalen. Uiteindelijk werd het een master European Studies met doctoraat. Nu staat ze bekend  als Vlaams Diversiteitsambtenaar.

Praktisch

Het debat zal in het Engels gevoerd worden. De toegang is gratis, gelieve online in te schrijven of via mail naar activiteiten@viavzw.be.

Eerste doctoraatsverdediging ooit in Geel

$
0
0

Op dinsdag 21 april promoveert Bert Bonroy, verbonden aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven en onderzoeker bij Mobilab, het expertisecentrum Welzijn en Technologie van Thomas More tot doctor in de Industriële Ingenieurswetenschappen. In zijn doctoraatsverhandeling focust Bert Bonroy zich op het ontwikkelen van technologische hulpmiddelen om de chronische zorg bij o.a. dementerende ouderen en kinderen met epilepsie te verbeteren. Het is ongetwijfeld de eerste keer ooit dat een onderzoeker zijn doctoraatsverhandeling in Geel mag verdedigen. 

Technologie in de chronische zorg

Om de toenemende vragen naar zorg in onze maatschappij te kunnen beantwoorden, moet meer en meer beroep gedaan worden op ondersteunende technologie. Voor zijn doctoraat ging Bert Bonroy op zoek naar technologie, die onmiddellijk inzetbaar is in reële omstandigheden. Hij focuste zich daarbij op drie verschillende doelgroepen: dementerende ouderen, volwassenen en kinderen met epilepsie. 

Voor elke doelgroep werkte hij een specifieke toepassing uit:

  • Voor dementerende ouderen werd onderzocht hoe men bij deze mensen automatisch pijn of ongemakken kan detecteren op basis van hun gelaatsuitdrukkingen. (www.painvision.be)
  • Bij volwassen personen werden kniehoekmetingen gebruikt om activiteiten zoals stappen, trappen doen en lopen te voorspellen. 
  • Voor kinderen met epilepsie werd bekeken hoe men ’s nachts bij hen abnormale bewegingen kan herkennen. 

Voor elk van deze toepassingen werd een specifiek systeem ontwikkeld en getest in reële omstandigheden. Daarbij speelden vijf factoren een rol: 

  1. Een functionele analyse van de toepassing
  2. De ontwikkeling van een meetsysteem (hard- en software)
  3. De verwerking van de ruwe meetgegevens tot bruikbare data
  4. De klinische informatie en de resultaten, die uit de toepassingen kunnen gehaald worden
  5. De evaluatie van de ontwikkelde meetsystemen in een reële omgeving


CV Bert Bonroy

Bert Bonroy (°1982) is afkomstig van Zoerle-Parwijs en woont in Herentals. Hij promoveerde in 2003 tot Bachelor in de Elektronica-ICT aan de Katholieke Hogeschool Kempen in Geel. Twee jaar later studeerde hij er af als Master in de Industriële Wetenschappen, optie ICT (industrieel ingenieur). Hij deed zijn eerste beroepservaring op bij Siemens Herentals in de afdeling R&D. Na een jaar keerde hij terug naar de Katholieke Hogeschool Kempen (vandaag Thomas More) als onderzoeker bij Mobilab, het expertisecentrum Welzijn en Technologie. Hij startte met zijn doctoraatsopleiding in 2008 met als onderzoeksdomein: "Real-Time image and signal processing in biomedical applications" o.l.v. prof. dr. ir. Bart Vanrumste (Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen - KU Leuven) en prof. dr. ir. Daniel Berckmans (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen - KU Leuven)

Praktisch

Publieke doctoraatsverdediging (16.00 tot 18.00 uur)

Ontwikkelen en evalueren van ondersteunende technologie ter verbetering van chronische zorg – Bert Bonroy

Examencommissie

  • Professor Guido Aerts, voorzitter
  • Professor Bart Vanrumste, promotor
  • Professor Daniël Berckmans, copromotor
  • Professor Jean-Marie Aerts, secretaris
  • Professor Yolande Berbers
  • Professor Kenneth Meijer – Universiteit van Maastricht
  • De heer Alain De Keyser – Sels Technologies

 

De doctorataatsverdediging wordt afgesloten met een receptie om 18.00 uur.

Studenten Tessa Geeraerts en Sandra Foriers leverden een leuk filmpje af over Earthing.

$
0
0

Dat Thomas More de zintuigen prikkelt is al langer geweten. Deze boutade werd door enkele studenten uit het keuzepracticum cultuur- en vrije tijd zeer letterlijk genomen.

Voor een tussentijdse opdracht dienden de studenten zich te verdiepen in één specifieke trend die net doorgebroken is of zal doorbreken in de komende maanden in de sector van het wellnesstoerisme. Er werd gevraagd om bij de uitwerking oog te hebben voor een aantal essentiële aspecten zoals: Wat houdt de trend juist in? Wie is/zijn de doelgroep/en? Hoe zou je deze trend in Vlaanderen of het buitenland kunnen vormgeven? Tot slot werd gevraagd om de gedetailleerde uitwerking op een originele manier voor te stellen aan de docent en de medestudenten.

Tessa Geeraerts en Sandra Foriers behandelden de trend 'Earthing' en leverden samen met een knappe presentatie ook een leuk filmpje af over Earthing. Ze koppelden hierbij praktijkgericht leren aan een stukje kritische onderzoeksjournalistiek. Twee elementen (praktijkgericht onderwijs en kritische ingesteldheid) die door de opleiding Toerisme- en recreatiemanagement van Thomas More hoog in het vaandel gedragen worden!

Bekijk hier het filmpje.

TRM studenten maken 'EARTHING'

De trappen op in een verouderingspak

$
0
0

Thomas More organiseert inleefsessies ouderenzorg en psychiatrie voor studenten verpleegkunde

Hoe voelt het om oud te zijn, immobiel en zorgbehoevend, om gevoederd en gepamperd te worden, om de stad te ontdekken vanuit het perspectief van een rolstoel? Tijdens de projectweek biedt de opleiding Verpleegkunde van Thomas More, in samenwerking met de stad Mechelen, haar studenten de kans om vanuit inleving en beleving kennis te maken met de uitdagingen van de ouderzorg en de geestelijke gezondheidszorg. 

Het project kwam tot stand met de steun van het fonds voor 'flankerend niet-leerplicht onderwijs' van de stad Mechelen. Dit fonds ondersteunt onderwijsbeleid dat in samenwerking met lokale partners wordt ontwikkeld, en het schenkt bijzondere aandacht aan knelpuntberoepen.

Gedurende een week dompelen studenten verpleegkunde en docenten zich onder in de wereld van hulpbehoevende ouderen en psychiatrische zorgvragers. Ze helpen elkaar bij het eten en scheren, lopen trappen op in een verouderingspak, … Tijdens een rolstoelspel ervaren ze wat het is om met een beperking deel te nemen aan het leven in de stad. 

Het is niet toevallig dat de projectweek op deze ervaringen focust. De ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg worden immer steeds belangrijker. De vergrijzing, de toename van dementie & depressie: het zijn fenomenen waar elke toekomstige zorgverlener op voorbereid moet zijn. En er is meer nodig dan theoretische lessen om echt klaar te zijn voor participatie aan deze zorg. 

Naast inleefmomenten worden er gedurende de hele week interactieve workshops georganiseerd, gesprekken met ervaringsdeskundigen, lezingen van prominente sprekers zoals Vlaamse zorgambassadeur Lon Holtzer.

Daarnaast krijgen de studenten de mogelijkheid om verschillende zorginstellingen in de Mechelse regio te bezoeken, een buitenkans voor het werkveld om verpleegkundigen in spe warm te maken voor deze knelpuntberoepen.

Programma

Maandag

  • Opening van de week door Lon Holtzer – Vlaams zorgambassadeur
  • Sprekers: Luc Van de Ven klinisch ouderenpsycholoog – Sven – conceptueel kunstenaar UNIK-ID
  • Namiddag: workshops in kleine groep met getuigenissen uit de zorg

Dinsdag en woensdag

  • Inleefsessies: kennismaking met beperkingen (stadsspel rolstoelgebruik, verouderingsmateriaal)
  • Kennismaking beroepenveld (bezoeken)

Donderdag: Studiebezoek Zorg in Brussel Onder begeleiding van Huis voor Gezondheid

Vrijdag: Film + nabespreking

Praktische info

De inleefsessies vinden plaats op 31 maart en 1 april. U kan de activiteiten bezoeken tussen 09.00u en 16.00u.

De projectweek loopt van 30 maar tot 3 april.

 Stad Mechelen

Thomas More-hogeschool en VBS De Ham openen een Groene Speelplaats in Mechelen

$
0
0

Op vrijdag 24 april openen de opleiding kleuteronderwijs van Thomas More-hogeschool en basisschool De Ham de Groene Speelplaats. Ouders, kinderen, leerkrachten, studenten en docenten toverden een verwaarloosd stuk groen op Campus Kruidtuin om tot een fantastische speel- en leerplek. Een win-win-win, want de Groene Speelplaats is niet alleen een heerlijke didactische buitenruimte voor studenten van de lerarenopleiding en een natuurspeelplek voor kinderen van De Ham, maar ook een ontmoetingsplek voor àlle kinderen uit de buurt.

Niet grijs, maar groen ! 

Speelplaatsen van Vlaamse scholen zijn meestal grijs, saai, verhard en zelden open voor gebruik door de buurt. Daar wilden ARGUS, Cera, KBC en Klasse verandering in brengen. Samen lanceerden ze de wedstrijd Pimp je Speelplaats en daagden scholen uit om hun speelplaats een andere invulling te geven: groener en natuurlijker, meer open en multifunctioneel, meer boeiend en uitdagend. Meer dan 500 scholen in Vlaanderen en Brussel namen deel aan de wedstrijd, waaronder ook de opleiding kleuteronderwijs van Thomas More-hogeschool en VBS De Ham. Hun gezamenlijk dossier schitterde en werd bekroond met 1 van de 17 prijzen. 

Veel helpende handen en supporters

Op 8 dagen tijd creëerde een groep enthousiaste vrijwilligers de Groene Speelplaats, met wilgenhutten, bijenhotels, een buitenkeuken, geluidsmuur en ander moois. “De Groene Speelplaats werd gecreëerd door en voor kinderen”, legt Els Teunissen van de opleiding kleuteronderwijs van Thomas More uit. “We brainstormden met hen over functies en invullingen, maakten schetsen, en voerden die tot slot in no time uit met een gedreven groep vrijwilligers. Zon, regen, wind, niks was hen te veel om de groene droom van onze kinderen te verwezenlijken. We zijn heel blij met het resultaat.”

Feestelijke opening

De Groene Speelplaats wordt feestelijk ‘ingespeeld’ op vrijdag 24 april om 13u. Ook u bent welkom! Het programma ziet er als volgt uit:

13-15u   Kinderen van VBS De Ham komen spelen en ontdekken

15u        Officiële opening met bekendmaking naam, gevolgd door een receptie

Ouders, kinderen, leerkrachten en docenten zijn doorlopend beschikbaar voor interviews. 

Zilver voor D’Ice

$
0
0

Studenten Agro- en biotechnologie scoren in wedstrijd rond voedingsinnovatie

Vijf studenten Agro- en biotechnologie van Thomas More in Geel wonnen zilver in Ecotrophelia, een wedstrijd die studenten uitdaagt om innovatief rond voeding te werken. De studenten ontwikkelden D’Ice, een op melk gebaseerde bevroren dressing voor salade, die er uitziet als consumptie-ijs. D’Ice wordt een blikvanger op de Opencampusdag van zaterdag 25 april.

Ecotrophelia

FEVIA en FEVIA Vlaanderen organiseren al zes jaar twee wedstrijden rond voedingsinnovatie voor leerlingen van het secundair onderwijs en studenten van het hoger onderwijs. Met deze wedstrijden wil men innovatie in de voedingssector stimuleren en jongeren bij dat proces betrekken. Dit jaar namen acht teams uit het secundair onderwijs deel aan ‘Trofee Vlaanderen”. Vijfentwintig teams uit het hoger onderwijs, waarvan acht uit Vlaanderen en Brussel, waagden hun kans bij ‘ECOTROPHELIA’. Vijf studenten van de opleiding Agro- en biotechnologie van Thomas More in Geel wonnen zilver met D’Ice.

Een “ijsje” als saladedressing

D’Ice is een op melk gebaseerde bevroren dressing voor salade, die er uitziet als consumptie-ijs. D’Ice zorgt ervoor dat het frisse karakter van groenten in een salade volledig tot zijn recht komt. De smeltende ijsdressing met een gewaagde geurencombinatie versterkt de smaak van de salade en tilt de eetervaring naar een hoger niveau. 

De studenten wilden met D’Ice een nieuw, duurzaam en gezond product ontwikkelen. Er werd dan ook uitsluitend gebruikgemaakt van natuurlijke grondstoffen met okrabonen als emulgator. Deze gezonde peulvrucht wordt in het Oosten al lang gebruikt als bindmiddel, maar is hier nog niet zo bekend. Het extract dat de studenten na het koken uit de bonen konden onttrekken, vormt de basis voor het recept. Inuline, yoghurt en zonnebloempitten zijn drie andere producten met een uitgesproken gezondheidsvoordeel, die in D’Ice verwerkt zijn. 

Het resultaat is een product dat drie keer minder calorieën bevat dan een light dressing en dit zonder gebruik te maken van stoffen met een E-nummer. D’Ice werd ontwikkeld in drie smaken: dille, honingmosterd en koriander. Door vertrouwde smaken te gebruiken, willen de studenten de drempel voor de consument laag houden en iedereen uitnodigen om het frisse en smaakvolle van ijs toe te voegen aan hun salade of hapje.

Het team

Het team dat D’Ice ontwikkelde bestaat uit Andreas Smout (Overpelt), Maarten Speltincx (Wuustwezel), Nacera Amara (Geel), Steven Hermans (Geel) en Lotte Achten (Sint-Huybrechts-Lille). De studenten werden begeleid en gestimuleerd door collega Rob Van Deun en konden rekenen op zijn expertise op het vlak van productontwikkeling in de voeding. 

De tweede prijs in Ecotrophelia is goed voor een bedrag van 500 euro. Lotte Achten kon het succes van D’Ice niet meer mee beleven. Zij overleed een maand geleden. Haar collega’s geven haar deel van de prijs aan een project dat Lotte steunde en waardoor zieke kinderen, die niet naar school kunnen gaan thuis les krijgen. 

D’Ice blikvanger op de Opencampusdag van 25 april

D’Ice wordt een blikvanger op de Opencampusdag van 25 april. Nu zaterdag zetten alle campussen van Thomas More van 10 tot 16 uur hun deuren open. Dertig bacheloropleidingen van de hogeschool stellen zich voor aan toekomstige studenten en hun ouders. In de Kempen kunnen zij terecht in Geel, Lier, Turnhout en Vorselaar. 

De opleiding Agro- en biotechnologie verkoopt op de Opencampusdag naar jaarlijkse gewoonten planten en groenten van eigen kweek, maar zet ook verschillende projecten van studenten in de kijker. D’Ice neemt daar dit jaar een prominente plaats in. 

Op de campus in Turnhout gaat ongetwijfeld veel aandacht naar de nieuwe opleiding Sport en Bewegen, die vanaf september een vliegende start neemt. De Turnhoutse campus profileert zich steeds meer als dé sportcampus van Thomas More. De opleiding Leraar Secundair onderwijs Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie is al jaren een vaste waarde in Turnhout. De opleiding Sportmanagement maakt studenten wegwijs in sport, events en management. Sport en Bewegen maakt het plaatje compleet.

D'IceD'Ice


Thomas More leert meer dan 3000 leerlingen reanimeren

$
0
0

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits wil EHBO voor elke leerling in het middelbaar. Dat staat deze ochtend o.a. in Het Laatste Nieuws te lezen. De Verpleegkunde-opleidingen van Thomas More-hogeschool bieden al jarenlang gratis CPR-lessen aan voor leerlingen van het secundair onderwijs. Ze bereiken jaarlijks 3000 leerlingen van meer dan 20 scholen en breiden hun aanbod nog uit.

CPR en AED voor iedereen!

EHBO maakt deel uit van de eindtermen van het onderwijs, maar wordt maar door de helft van de Vlaamse scholen gevolgd. Al jarenlang bieden de Verpleegkunde-opleidingen van Thomas More-hogeschool in Turnhout, Mechelen en Lier gratis CPR- en AED-cursussen aan voor leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs. CPR is een vorm van reanimeren waarbij men de bloedsomloop en de ademhaling kunstmatig overneemt. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit draagbaar toestel wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een levensbedreigende hartritmestoornis.

Zo’n cursus duurt ongeveer drie uur en wordt gegeven door laatstejaarsstudenten Verpleegkunde die onder begeleiding staan van expertdocenten. De cursus bestaat uit een theoretisch luik waarin uitgelegd wordt wat ze concreet moeten doen bij een hartaanval. Nadien passen zij deze theorie in praktijk toe door te oefenen op een oefenpop.

De Thomas More-hogeschool Verpleegkunde, die vestigingen heeft in Lier, Mechelen en Turnhout bereikt jaarlijks meer dan 3000 leerlingen van meer dan twintig verschillende secundaire scholen met deze gratis CPR-cursus. Het aanbod wordt de komende jaren nog uitgebreid.

Acht duidelijke stappen op één kaart

De opleidingen Verpleegkunde van Thomas More hebben hun jarenlange ervaring gebruikt om een nieuwe instructiekaart te maken waarmee in acht stappen uitgelegd wordt hoe men iemand kan reanimeren. De kaart bevat duidelijke instructies, heeft opvallende kleuren en werkt met originele tekeningen. Ze kan de klassieke informatiebundel vervangen en CPR nog toegankelijker maken voor de jeugd.

Het is dan ook de bedoeling dat de kaart in postervorm wordt opgehangen in scholen, jeugdhuizen, studentenkoten, … Zo kunnen omstaanders in geval van nood het stappenplan volgen en CPR correct toepassen. Zeker tijdens deze vakantieperiode is parate kennis belangrijk omdat stress in stations en drukke luchthavens, stress bij ongetrainde mensen die op wintersport intensief gaan sporten,... een plotse hartstilstand kan veroorzaken.

Geen tijd te verliezen

Per minuut tijdverlies dalen de overlevingskansen met 7 à 10%. In Vlaanderen is de gemiddelde wachttijd op hulpdiensten zo’n 8 minuten. Wie het slachtoffer wordt van een hartstilstand heeft er alle baat bij dat een omstaander zo snel mogelijk start met CPR. Het aanleren van reanimatietechnieken op jonge leeftijd komt de veiligheid van de bevolking ten goede. Het maatschappelijk belang hiervan mag niet onderschat worden.

Kom kennismaken met onze CPR-opleidingen!

Vandaag (maandag 27/4) en morgen (28/4) krijgen de leerlingen van het PIVA Antwerpen en het Sint-Ursula Lyceum hun opleiding (telkens vanaf 13u op Thomas More Campus Lier, Antwerpsestraat 99, Lier).

Op donderdag 30/4 vindt er een CPR-opleiding plaats voor de leerlingen van het Atheneum De Vesten in Herentals (Augustijnenlaan 32, 2200 Herentals - opleiding vindt plaats in de sporthal en start om 12u55) en ook op dinsdag 05/05 en donderdag 07/05 (telkens om 13u15) in het Instituut Spijker te Hoogstraten.

Op dinsdag 19/05 komt een groep leerlingen van GO! Geel de opleidingsdag wetenschapspopularisering in Mechelen volgen. Deze opleidingsdag bestaat uit drie workshops. De workshop: 'Hoe kan je een leven redden?' gaat van start om 13:30. Het einde is voorzien om 15:00.

Geïnteresseerde journalisten of fotografen zijn welkom na een seintje vooraf.

Energy Trade Fair

$
0
0

Eerstejaarsstudenten organiseren technologiebeurs

De eerstejaarsstudenten van de opleiding Energietechnologie hebben de voorbije maanden uitgebreid de energie-uitdagingen waarvoor de wereld staat onder de loep genomen. Op “Energy Trade Fair” tonen ze welke hypermoderne systemen de energievoorziening van morgen kunnen garanderen. 

ENT

De opleiding Energietechnologie maakt de studenten vertrouwd met het domein van elektrische en thermische energie, met steeds aandacht voor duurzaamheid. De studenten leren energiesystemen ontwerpen, beheren en optimaliseren zodat ze later aan de slag kunnen als energie-adviseur of als projectverantwoordelijke energie/elektriciteitsbeheer. Het accent van de opleiding ligt op hernieuwbare energie en slim elektriciteitsmanagement. 

Aan het werk met Climate Change 

De studenten worden zo snel mogelijk zelf aan het werk gezet. De eerstejaarsstudenten werkten de voorbije maanden hard aan hun project “Climate change”. Ze gingen dieper in op de energieproblematiek van de wereld en vroegen zich af waar de uitdagingen voor de toekomst liggen. 

De studenten bestudeerden hypermoderne energie-opweksystemen en concepten. Ze beperkten zich niet tot de technische kant, maar namen ook de economische aspecten onder de loep van o.a. 

  • Getijdenenergie in zee
  • Geconcentreerde zonne-energie voor de opwekking van elektriciteit
  • Hergebruik van nucleair afval
  • The Solar Spirit
  • ….

Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen. Het ene systeem is al wat eenvoudiger dan het andere. Sommige systemen zijn op korte termijn haalbaar, andere dan weer niet.

Energy Trade Fair

Het resultaat van dat studiewerk, presenteren de studenten op “Energy Trade Fair”, een heuse technologiebeurs. De studenten willen de bezoekers er bewust van maken dat de wereld wel degelijk op zoek is naar manieren om de energievoorziening van morgen te kunnen garanderen. Zij doen dit met op knap ingerichte standen met posters, filmpjes en maquettes, die ze zelf gebouwd hebben. 

De studenten energietechnologie richten zich met hun beurs niet alleen op de collega’s studenten van de Geelse campus. Ook bedrijven en beleidsmakers uit de sector komen langs. Een speciale uitnodiging hebben de studenten gestuurd naar de secundaire school waar ze vorig jaar nog op de schoolbanken zaten. Ze willen heel graag aan hun vroegere leerkrachten tonen wat ze ondertussen doen en al kunnen. En ook u bent welkom!

Praktisch

De technologiebeurs loopt van 11u30 tot 14u.

Infovoormiddag zaterdag 27 juni 2015

$
0
0

Op zaterdag 27 juni zet Thomas More tussen 10 en 13u de deuren open van alle campussen. Kom langs op de campus en maak kennis met onze opleidingen, doe een babbeltje met docenten en studenten en neem een kijkje in de labo's, leslokalen, ...

Top Team Thomas More

$
0
0

Bedrijfsspel voor leerlingen Secundair Onderwijs

YourEvents, het leerbedrijf van de studenten Project- en Eventmanagement van Thomas More in Turnhout, organiseert voor de elfde keer “Top Team Thomas More”, een groot evenement om ondernemerschap te stimuleren bij leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs. De leerlingen nemen deel aan een bedrijfssimulatie en leren spelend ondernemen. De studenten werken hiervoor samen met negen secundaire scholen uit de regio.

Elk team zijn eigen onderneming

Bij een Top Team-wedstrijd (www.topteambusinessgames.be) worden de deelnemers in groepen verdeeld. Elke groep leidt een eigen onderneming. In de groep is elke deelnemer verantwoordelijk voor een eigen vakgebied van de onderneming en voor de communicatie met andere directieleden. Op 30 april strijden zo’n 200 leerlingen tegen mekaar om als beste onderneming uit de bus te komen. 

De organisatie van het event is tevens een mooie praktijkoefening voor de studenten van Project- en Eventmanagement, die van A tot Z instaan voor het goede verloop van de dag. Sponsors Decathlon en Basic-Fit hebben gezorgd voor prijzen voor de winnende teams.

Randactiviteiten

Naast het bedrijfsspel zelf voorzien zij dit jaar tal van randactiviteiten met als centraal thema sport. De Turnhoutse campus profileert zich steeds meer als dé sportcampus van Thomas More. De opleiding Leraar Secundair onderwijs Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie is al jaren een vaste waarde in Turnhout. De opleiding Sportmanagement maakt studenten wegwijs in sport, events en management. Sport en Bewegen maakt het plaatje compleet. De dag opent met een spectaculaire vuuract en ’s middags zorgt de Reuze Twister voor extra veel sfeer. 

Praktisch

  • 08.30-09.00    Vuuract
  • 09.00-09.30    Verwelkoming & voorstelling Office Management, Bedrijfsmanagement, Lerarenopleiding, Sport & Bewegen
  • 09.45-10.45    Spelronde 1
  • 10.45-11.15    Pauze
  • 11.15-12.15    Spelronde 2
  • 12.15-13.15    Middagpauze
  • 13.15-14.30    Spelronde 3
  • 14.30-14.15    Pauze
  • 14.15              Proclamatie van de winnaars

Meer informatie? 

Indien u graag een kijkje komt nemen op het event bent u van harte welkom tijdens één van de spelrondes of tijdens de proclamatie. 

Meer informatie krijgt u van collega Tessa Vervecken (0476 65 96 35). Zij begeleidt het project. 

Indien u niet aanwezig kunt zijn en toch aandacht aan het evenement wil besteden, brengt collega Tessa Vervecken u graag verslag uit over het evenement en de winnaars onder de deelnemende scholen. Zij kan u ook enkele foto’s doormailen.

City Kickx & More in Turnhout

$
0
0

Op zaterdag 2 mei 2015 organiseren de laatstejaarsstudenten Lichamelijke opvoeding van Thomas More in Turnhout de zevende editie van City kickx & More. Voor dit outdoor- en sportevenement wordt de Grote Markt van Turnhout omgetoverd tot een heuse Urban Sports terrein. Sportievelingen, avonturiers en nieuwsgierigen kunnen er terecht voor tal van spectaculaire uitdagingen. 

City Kickx & More is een initiatief van de laatstejaarsstudenten Lichamelijke opvoeding – bewegingsrecreatie met als optie Outdoor & Event. In hun Urban Sports hebben ze voor iedereen een uitdaging klaar staan: “Urban Extreme” voor de grote durvers, met twee deathrides, een pamperpaal, BMX,… en “Urban Kids” voor de kleine waaghalzen, met springkastelen, een grimeerstand, een behendigheidsparcours,… 

Urban Extreme voor de grote “durvers”

Urban Extreme is de plek voor grensverleggende activiteiten en uitdagende spelen voor jong en oud. Blikvangers zijn twee grote deathrides, eentje vertrekt vanuit de Sint-Pieterskerk, een tweede vanuit het stadhuis. De deathride vanuit de Sint-Pieterskerk gaat gepaard met een tocht langs de trappen van de kerk. Onderweg kom je de beiaardier tegen. Bovenaan word je beloond met een adembenemend uitzicht. Als je daarvan genoten hebt, word je veilig naar het vertrek van de deathride geloodst en ben je klaar voor de snelle weg naar beneden.

Op de Grote Markt vind je ook een pamperpaal van negen meter hoog. Het is de bedoeling om tegen die paal naar omhoog te klimmen, bovenaan je evenwicht te vinden en tenslotte naar een doelwit te springen. Spannend, zelfs wat angstaanjagend, maar 100% veilig. En wat dacht je van een krachtmeting met een terreinwagen? Wie erin slaagt om op een zo kort mogelijke tijd een terreinwagen van KIA over een bepaalde afstand verder te trekken, mag zich terecht de City Kickx Krachtpatser noemen.

Urban Kids voor de kleine waaghalzen

In een land vol uitdagingen kunnen de kleinere speelvogels (-12 jaar) spelen en zich volledig laten gaan op verschillende springkastelen. Er is ook een grimeerstand waar de kinderen zich kunnen laten schminken in hun favoriete dier. Het behendigheidsparcours boven de fontein daagt de kinderen uit om hun vaardigheden boven te halen zodat dat ze op een droge en leuke manier aan de overkant geraken. Dit alles op maat van kinderen en begeleid door gemotiveerde monitoren (eerste- en tweedejaars studenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie). Kortom, een garantie aan sport- en kijkplezier!!

Tarieven

  • Voorverkoop kaart = 5 euro
  • Kaart aan de kassa = 6 euro
  • Groepskorting (+15 personen) = 3 euro per persoon.
  • Kaarten in voorverkoop (5 euro) bij studenten Thomas More Turnhout, Toerisme & Uit Turnhout en op de studentendienst op Campus Blairon te Turnhout.

Praktisch

  • City Kickx Urban Sports op de Grote Markt van Turnhout van 14u30 tot 20u00
  • Urban Extreme voor de grote “durvers”
  • Urban Kids voor de kleine waaghalzen

Meer info en foto's kan u terugvinden op http://www.citykickx.be/ en https://www.facebook.com/CityKickxMore.

City Kickx

 

Verpleegkunde en Vroedkunde Turnhout: Avond van eigen kweek

$
0
0

Op 26 mei 19u30-21u00 organiseren wij onze eerste 'Avond van eigen kweek'. 
De deelname aan deze vormingsavond is GRATIS en exclusief voor alumni.
Aansluitend is er de gelegenheid om bij te praten bij een hapje en een drankje uit eigen streek!

  • Voor verpleegkunde:
    Peter Verheyen en Jef Adriaenssens
    'Burnout - de person-environment-fit'
  • Voor vroedkunde:
    Eef Godschalk en Violet Vervloet
    'SimuLeren: acute verloskunde oefenen door simulatie'

Schrijf nu in via deze link!
http://forms.thomasmore.be/view.php?id=551180

Omgaan met intrafamiliaal geweld

$
0
0

Studiedag ‘Tools voor de aanpak van intrafamiliaal geweld’, georganiseerd door APART (Thomas More) en Quadri (UC Leuven-Limburg) in samenwerking met de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg en het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

Doelgroep

"Tools voor het omgaan met intrafamiliaal geweld" is voornamelijk gericht op professionals en beleidsvertegenwoordigers uit de sectoren hulpverlening, politie, justitie en gezondheidszorg.

Programma

Tijdens de voormiddag wordt het actuele beleid geschetst via onder meer een paneldebat gehouden met sleutelfiguren op beleidsvlak. Vervolgens reflecteert minister van Justitie Koen Geens over de krijtlijnen in de aanpak van intrafamiliaal geweld. Aansluitend worden de deelnemers ondergedompeld in een reeks interactieve workshops.

  • 09.00 uur - Onthaal
  • 09.30 uur - Verwelkoming door dagvoorzitter Marijke Weewauters (Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen)
  • 09.45 uur - Algemene inleiding op onderzoek en dienstverlening in het hoger onderwijs door dr. Toon Quaghebeur (UC Leuven-Limburg)
  • 10.00 uur - Inleiding op "Agressie" door dr. Anne Groenen (UC Leuven-Limburg en Thomas More)
  • 10.15 uur - Paneldebat met

- Margot Taeymans (dienst strafrechtelijk beleid)
- Pascale Franck (Provincie Antwerpen)
- Marijke Weewauters (Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen)
- Sonia Debruyne (Lokale Politie Antwerpen)
- Bart Van der Veken (Parket-Generaal Antwerpen)
- Roel Verellen (Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin)
- Moderator: dr. Anne Groenen

  • 11.45 uur - Lunch
  • 13.00 uur - Inleiding namiddag door Minister Koen Geens
  • 13.30 uur - Workshops
  • 14.45 uur - Koffiepauze
  • 15.00 uur - Workshops

Workshops

  • Kindermishandeling en ketensamenwerking met Dries Wyckmans (Provincie Limburg)
  • Ketenaanpak CO3 en Family Justice Centres met Davy Simons (Stad Antwerpen)
  • Risicotaxatie partnergeweld en eergerelateerd geweld: Sarah Matkoski en Anke Van Vossole (Thomas More)
  • Tools voor omgaan met agressie binnen gezin met Benny Leesen (UC Leuven-Limburg)
  • Risicotaxatie Ouderenmis(be)handeling met prof. dr. Liesbeth De Donder (Vrije Universiteit Brussel)
  • Toolkit Vrouwelijke Genitale Verminking met Christine Flamand (vzw Intact)

Praktisch

Vijdag 12 juni 2015 van 09.00 tot 16.00 uur in het Provinciehuis Vlaams-Brabant, Provincieplein 1 - 3010 Leuven.

Inschrijven is gratis via volgende link.


Sensibiliseringsactie duurzaam woon-werkverkeer

$
0
0

Lenteontbijt voor deelnemers aan “Bike far, eliminate the car”

Op maandag 11 mei 2015 worden 150 deelnemers aan de actie “Bike far, eliminate the car” op campus Blairon in Turnhout beloond met een gratis lenteontbijt. Het is de slotactiviteit van een succesvolle sensibiliseringsactie rond duurzaam woon-werkverkeer, georganiseerd door studenten Sociale economie van Thomas More en een aantal Turnhoutse bedrijven, die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel voeren. 

Duurzaam woon-werkverkeer

Sinds een paar jaar nemen MVO-geïnspireerde bedrijven, die gehuisvest zijn op de campus Blairon in Turnhout initiatieven om het duurzaam woon-werkverkeer te promoten. Voor de recentste actie “Bike far, eliminate the car” sloegen studenten sociale economie van Thomas More in Turnhout en de werkgroep MVO@Campus Blairon de handen in elkaar. 

Van 20 tot 30 april werden de medewerkers van de bedrijven en organisaties op Campus Blairon en de personeelsleden en studenten van Thomas More aangemoedigd om de wagen zoveel mogelijk thuis te laten. Twee Facebookgroepen bevorderden de communicatie met de werknemers van elf MVO-bedrijven, waarvan er niet minder dan 150 de wagen ruilden voor de fiets en het openbaar vervoer of bij een collega in de auto stapten. Zij worden maandagmorgen verwend met een lenteontbijt dat verzorgd wordt door het sociaal restaurant WEB. 

De vinger aan de pols met CSR-LAB

De studenten werkten dit project uit in het kader van het CSR-lab van Thomas More. Het Corporate Social Responsability-LAB is een nieuwe Thomas More leeromgeving waar studenten gestimuleerd worden om via projecten en events de praktische implicaties van peoplemanagement te ontdekken, door netwerking met MVO ondernemers. 

De intense contacten met de deelnemende bedrijven waren een interessante ervaring voor de studenten. Ze hielden constant de vinger aan de pols en leerden de praktische uitwerking van maatschappelijk verantwoord ondernemen beter kennen.

Praktisch

Het lenteontbijt gaat door van 8u tot 10u in de cafetaria van Campus Turnhout. 

Lenteontbijt  Lenteontbijt

Bart Wellens geeft startschot van Trail Run in Turnhout

$
0
0

Op woensdag 20 mei kunnen sportievelingen in Turnhout terecht voor een bijzondere loopwedstrijd. Het parcours van de Trail Run loopt door en rond de gebouwen van de Turnhoutse campus van Thomas More. Met verschillende afstanden en zelfs een wedstrijd voor kinderen kan iedereen deelnemen. Het startschot wordt gegeven door Bart Wellens. 

Trail Run

De “Trail Run” is een uniek concept voor loopwedstrijden. De deelnemers komen op plaatsen of in gebouwen waar ze nog nooit geweest zijn of waar ze nog nooit gelopen hebben. In Turnhout zijn dat de gebouwen van de campus van Thomas More. De lopers krijgen er een origineel parcours voorgeschoteld met bijhorende obstakels en thema’s. Ze kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden (2 km, 4 km of 6 km) en voor kinderen tot twaalf jaar is er een “Kidsrun” van 500 meter. 

Wedstrijd met een hoog entertainmentgehalte

Trail Run Turnhout is een initiatief van de tweedejaarsstudenten Sportmanagement. Het blijft een wedstrijd, maar wel een met een hoog entertainmentgehalte. Niet alleen ervaren lopers, ook sympathisanten gaan er hun gading vinden. De studenten willen de deelnemers vooral de kans geven om de campus van Thomas More al lopend te verkennen. Daarnaast is er heel wat randanimatie aanwezig en is er gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen. Bovendien komt Bart Wellens het startschot van de eerste wave geven! Wie niet kan wachten om het parcours te zien, kan terecht op de Facebookpagina van Trail Run Turnhout. 

Praktisch

  • Woendag 20 mei 2015
  • Start Kidsrun: 18.15 u
  • Start eerste wave: 18.30 u
  • Vooraf inschrijven is nodig en kan via de website

Meer weten

http://urbantrailrunturnhout.strikingly.com

https://www.facebook.com/urbantrailThomasMore 

Trail run

Pop-up Class Jong Ondernemerschap

$
0
0

Ondernemen voor studenten

Op woensdag 20 mei wordt in Geel de kick-off gegeven voor een starters-service, die ondernemende studenten met raad en daad wil bijstaan. Tegelijkertijd wordt het statuut van “student-ondernemer” officieel gelanceerd. Een paar jonge ondernemers delen er hun ervaringen met studenten, die met een eigen zaak willen starten. 

Starters-service

Met de starters-service wil de opleiding Bedrijfsmanagement van Thomas More in Geel het aanspreekpunt worden voor ondernemende studenten. Zij kunnen rekenen op ondersteuning en advies op administratief en financieel vlak. 

Statuut ‘student-ondernemer’

Samen met de starters-service wordt ook het statuut van “student-ondernemer” officieel gelanceerd. Dit statuut is te vergelijken met dat van “student-topsporter”. Het geeft de ondernemende student faciliteiten om zijn studies en zijn onderneming beter te kunnen combineren. 

Pop-up class Jong Ondernemerschap

Om studenten te informeren over deze nieuwe service en het bijhorende statuut organiseren de studenten van YourEvents, Office Management op 20 mei de Pop-up Class Jong Ondernemerschap. 

Tijdens deze Class spreken een aantal jonge ondernemers over hun ervaringen, waaronder Jeroen Poels van Deltaworx, Dimitri Hoppenbrouwers van 26 Fields, Steven Leunens van Gamevibes en Ann Simons van Cronos. 

Ook u bent welkom!

Praktisch

Start: 18u00

Einde: 23u00

Neem zeker ook eens een kijkje op de facebookpagina!

Pop up

Minister Vandeurzen geeft gastcollege over de toekomst van de gezondheidszorg

$
0
0

Op donderdag 28 mei geeft Jo Vandeurzen, Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin op de campus van Thomas More in Lier een gastcollege over de toekomst van de gezondheidszorg in ons land. Hij spreekt voor een publiek van studenten Verpleegkunde van de hogeschool en van het Sint-Aloysius-instituut (HBO5). 

Minister Vandeurzen geeft zijn visie op de toekomst en schetst zijn beleid. Daarna krijgen de studenten ruim de tijd om hun vragen en bezorgdheden op de minister af te vuren en met hem in gesprek te gaan.

Vinger aan de pols

Het gastcollege van minister Vandeurzen kadert in het vak “Organisatie van de gezondheidszorg” waarin de studenten Verpleegkunde een duidelijk beeld krijgen van de sector waarin ze tewerkgesteld worden. In dat vak leren zij over de manier waarop de sector zich organiseert, welke de rol van de maatschappij is, welke de uitdagingen en de problemen zijn, maar ook de mogelijkheden en de opportuniteiten, die zich voordoen. 

Afgestudeerde verpleegkundigen van Thomas More moeten immers met hun twee voeten in maatschappij staan en er hun verantwoordelijkheid in kunnen opnemen. Wie beter dan de bevoegde minister kan hen de meest recente inzichten meegeven en hen prikkelen om mee na te denken? 

We zijn dan ook ontzettend blij en vereerd dat de minister op onze uitnodiging ingaat en met onze studenten in gesprek wil gaan over de toekomst van deze cruciale sector. 

Praktisch

Het gastcollege gaat door op 28 mei van 13u30 tot 15u00 in aula 1 van de Thomas More hogeschool in Lier, Antwerpsestraat 99. De pers is welkom. 

Thomas More Turnhout nodigt de buren uit

$
0
0

Op vrijdag 29 mei, dag van de Buren, nodigt de Thomas More hogeschool, in samenwerking met de stad Turnhout, de buren uit voor een picknick in de tuin van haar Turnhoutse campus. Voor de buurtbewoners meteen een mooie kans om de ‘grote’ buur in hun achtertuin wat beter te leren kennen en ook binnen even rond te kijken. Thomas More geeft ze graag een rondleiding langs de ‘hotspots’ van de campus: de sporthal, de skillslabs, de auditoria, de nieuwe beweegstudio…

Dag van de Buren

De Dag van de Buren (www.dagvandeburen.be) is zich betrokken voelen bij de eigen leefomgeving, aandacht hebben en open staan voor anderen, een actieve bijdrage leveren tot het leven in de eigen wijk. Het is ook de kans om de banden met de buurt weer aan te trekken en dat aangename samenhorigheidsgevoel te koesteren. Het evenement ‘European Neighbours’ Day’ is vandaag officieel erkend door de Europese instellingen en bestaat al meer dan tien jaar. 

Open buur Campus Turnhout

Op de Turnhoutse campus die in 2010 geopend werd op de terreinen van de voormalige Blaironkazerne, volgen niet alleen ruim 1.200 studenten een professionele bachelor, maar er vinden ook regelmatig events plaats in de marge van het onderwijs: bijscholingen, beurzen, congressen enz. De campus wil immers geen gesloten instituut zijn maar een open leer- en beleefcentrum dat integraal deel uitmaakt van het stedelijk en regionaal sociaal-economisch weefsel. De burenpicknick is een initiatief dat prima in deze ambitie past.

Sportcampus 

Volgend jaar wordt de campus trouwens wellicht nog wat drukker want Turnhout krijgt er een nieuwe en in Vlaanderen quasi unieke bacheloropleiding bij. De belangstelling voor Sport en Bewegen, een opleiding tot bewegingsdeskundige, is groot en beperkt zich niet tot de Turnhoutse regio.

De Turnhoutse campus profileert zich steeds meer als dé sportcampus van Thomas More. De opleiding Leraar Secundair onderwijs Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie is al jaren een vaste waarde in Turnhout. De opleiding Sportmanagement maakt studenten wegwijs in sport, events en management. Sport en Bewegen maakt het plaatje compleet.

Praktisch

De picknick start om 12.00 uur en kan rustig tot 13.30 uur uitlopen. De bewoners brengen hun eigen picknickmandje mee, Thomas More zorgt voor de drankjes, de tafeltjes en de parasols. Bij regenweer verhuist de picknick van de tuin naar de agora.

Om onze campus in Turnhout makkelijk te vinden, stuur je je GPS best naar de Lokerenstraat 110.

Ook de pers is welkom!

 

Dag van de Buren

Dag van de Buren

Viewing all 843 articles
Browse latest View live